artikel-desktop-winnaars-terugblik
artikel-mobile-winnaars-terugblik

Terugblik op de
Renault Design Award 2015

Vorig jaar organiseerde Renault voor de tweede keer de Renault Design Award! Vier jonge, talentvolle designerduo’s kregen de opdracht om een lifestyleproduct te ontwerpen dat het leven gemakkelijker maakt. In een vierdelige mini-serie is deze spannende strijd om de Renault Design Award 2015 vastgelegd.

Bekijk in de eerste aflevering hoe de designers de opdracht ontvangen van Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design bij Renault.

De duo’s kregen slechts 48 uur de tijd om de opdracht te verwerken tot een prototype! In aflevering twee kun je zien hoe de deelnemers presteren onder de tijdsdruk!

In aflevering drie draait alles om het jurymoment. Bekijk hier welke duo’s de jury weten te overtuigen van hun ontwerp en het design mogen presenteren aan Laurens van den Acker!

In de finale kun je zien hoe de twee overgebleven duo’s hun lifestyleproduct presenteren aan de voltallige jury en onthult Laurens wie de winnaars zijn van de Renault Design Award 2015!

Het designerduo Alissa + Nienke heeft de Renault Design Award 2015 gewonnen. Het product dat het duo heeft ontwikkeld tijdens deze ontwerpwedstrijd – de graphic blinds – was bij de jury favoriet!

Laurens van den Acker vertelde waarom de jury voor dit designerduo heeft gekozen: “Het verhaal bij de graphic blinds is intrigerend, temeer omdat het product nog niet áf is. Er borrelen steeds meer mogelijkheden op van wat je ermee kunt doen. Dat gaf de doorslag.”

Bekijk hieronder de afleveringen

Maak kennis met de designerduo's


Bekijk hier een terugblik
op de Renault Design Award 2013